Nog geen reacties

Schrijven voor AMNESTY – september

In deze maand houden wij namens Amnesty International een schrijfactie tegen mensenrechtenschendingen.

We schrijven voor:

 1. Javier Tarazona en Omar de Dios García werken voor de Venezolaanse mensenrechtenorganisatie Fundares. Ze werden lastiggevallen door de veiligheidsdienst en de politie en wilden daar aangifte van doen. Maar in plaats van dat hun aangifte werd opgenomen, werden ze gearresteerd. Beide mannen worden onder meer beschuldigd van ‘terrorisme’, een verzonnen aanklacht.
  In uw brief roept u de president van Venezuela op om Javier Tarazona en Omar de Dios García onmiddellijk vrij te laten.
 2. De Egyptische veiligheidsdienst arresteerde mensenrechtenactiviste Sanaa Seif op 23 juni 2020 bij het kantoor van de openbaar aanklager in Caïro. Ze was daar om een klacht in te dienen na een gewelddadige aanval de dag ervoor, vlak voor de neus van veiligheidsagenten. Ze zat al eerder onterecht in de gevangenis.
  In uw brief roept u de Egyptische president op om Sanaa Seif onmiddellijk vrij te laten.
 3. Rocky Myers zit in de Amerikaanse staat Alabama al 27 jaar in een cel op zijn executie te wachten. In 2004 en 2012 zou hij al ter dood worden gebracht, maar beide keren werd die beslissing teruggedraaid. Rocky is veroordeeld omdat hij bij een inbraak een vrouw zou hebben vermoord. Het slachtoffer was blank, Rocky is zwart, en 11 van de 12 juryleden die hem schuldig achtten aan de moord wa-ren blank. Maar Rocky zegt dat hij onschuldig is. Behalve dat Rocky’s veroordeling een racistische onder-toon heeft, is er geen forensisch bewijs dat hij de dader is,
  In uw brief aan de gouverneur van Alabama roept u haar op om de doodstraf van Rocky Myers te herroepen en zijn rechtszaak te heropenen.

Hoe kunt u meedoen?

Om mee te doen geeft u de volgende opties:

 1. Zelf printen en verzenden per post;
  In de onderstaande download zijn de de drie brieven en de toelichting opgenomen. U kunt de brieven zelf printen en versturen.
 2. Brieven thuis laten bezorgen en zelf verzenden per post.
  In de wijkgemeenten leveren Evert van Bokhorst,  en Herman de Wolff ook aan huis. Geef per telefoon (015-2143690) of per e-mail (mail@hermandewolff.nl) door dat u de brieven wilt ontvangen, en op welk adres. Brieven en enveloppen met postzegel en toelichting ontvangt u in de brievenbus.
  De onkosten (3,00 per setje van twee deze keer) kunt u storten op de bankrekening van de kerkengroep van Amnesty International te Delft, NL97 TRIO 0197 6877 84 ovv “Schrijfactie Amnesty.”

Download brieven en toelichting

Hieronder kunt u de brieven en de toelichting downloaden: