Hemelvaart Kerkdienst 21 mei 2020 (via kerkomroep)

Deze hemelvaartsdienst komt uit de Lutherse kerk. Het is een gezamenlijke dienst van de wijkgemeenten Hof van Delft, Immanuël en Vierhoven en de Evangelisch Lutherse Gemeente.

De liturgie van deze dienst vindt u hieronder. U kunt de liturgie ook downloaden: PRINTVERSIE

U kunt de dienst beluisteren via de Kerkomroep van de Hofkerk.
Er is ook een beeldopname beschikbaar zie hieronder  BEELDUITZENDING

Hemelvaart-2020-2

Bijbellezing: Marcus 16: 14-20
Voorgangers: Ds. Fred van Helden en Cees Muusse

Wie Hemelvaart wil vieren heeft verbeeldingskracht nodig. En vaak lezen we te letterlijk, alsof het om een journaalverslag gaat. Hemelvaart gaat niet over de verhuizing van Jezus naar een ‘hogere etage’ in een gebouw, waar we hem niet kunnen zien. Als dat zo was zouden we in verdriet naar Jezus’ voetstappen staren, of in verwachting naar de wolken. Maar Hemelvaart vertelt ons iets over een andere dimensie.
Het is te vergelijken met een toneelstuk. God is de regisseur en besluit zelf (in Jezus) mee te spelen in onze tijd en ruimte. Door nu op te stijgen naar de hemel is Jezus niet naar een ander deel van het decor verhuisd. Nee, hij staat erboven. Hij is niet meer aan één plek en ruimte gebonden, maar hij kan overal zijn. En toch met ons allen verbonden. Door ons als spelers mag zijn aanwezigheid doorstralen.
In corona-tijd lijken wij ook steeds meer afstand van elkaar te moeten nemen en toch leren we dat hoewel we verder van elkaar afstaan, we misschien dichterbij elkaar zijn dan ooit.