HI4 kerkdienst 22 januari 2023

KERKOMROEP HOFKERK Audio beluisteren

YOUTUBE HOFKERK LIVE STREAM beeld en audio

Download de liturgie printversie


 


Roeping en geloof

zondag 22 januari om 10.00 uur in de Hofkerk.
Voorganger; ds. Fred van Helden
Lezingen: Psalm 139: 1-12, Matteüs 4: 1-12

In de afgelopen week hebben we leerlingen van de CLD op bezoek gehad in de Hofkerk. Een belangrijke vraag tijdens de excursies was; Waarom gaan mensen naar de kerk? Wat is hun bezieling of motivatie? Waarom besteden ze zoveel tijd en geld en aandacht aan?

Ik probeerde hen uit te leggen dat ieders mens wel in iets gelooft, maar dat kerkmensen proberen Jezus na te volgen.  Zij voelen zich geroepen door God.

Dat heeft wel twee kanten. Aan de ene kant weten ze dat God hen door en door kent (Psalm 139) en nabij is. God gelooft in jou en dat geeft kracht.  Aan de andere kant kost die roeping ook pijn en moeite.  Om de hoop van kerst, van Gods komst in de wereld en van het koninkrijk van God levend te houden als er zoveel krachten zijn die het tegenwerken.

De roeping met elkaar delen, Erbij mogen horen bij God, in Gods Verhaal en bij de gemeenschap van christenen geeft troost en moed. En het sterkt ons in geloof dat iedere druppel, ieder kleine daad bijdraagt het koninkrijk van God dichterbij te brengen.


  • Zondag 22 januari is er Kindernevendienst in de Hofkerk