HI4 kerkdienst zondag 26 februari 2023 Vierhovenkerk

KERKOMROEP VIERHOVENKERK Audio beluisteren

YOUTUBE VIERHOVENKERK LIVE STREAM beeld en audio


Wie is toch die Timmerman

HI4 Winterdienst | Vierhovenkerk

Zondag zo 26 februari
Voorganger: ds. F. van Helden
1ste zondag 40-dagen-tijd: Marcus 6:1-6

De hoop om de wereld ligt in ieder mens verscholen, maar vaak durven we er niet aan. Houden we vast aan wat is. Geloven we eerder in het lot dat ons overkomt dan het wonder kan geschieden. Geloven we eerder dat we voor een dubbeltje geboren zijn en nooit een kwartje worden, dan dat we geloven dat Gods licht in ons dragen. Wat maakt dat we vaker bang zijn om Gods goedheid uit te te stralen?

Marcus meldt in zijn goede nieuws meteen dat Jezus Zoon van God. Als Jezus gedoopt wordt gaat de hemel open en klinkt Gods stem uit de hemel. Daarna gaat Jezus veertig dagen in de woestijn.

Als hij zijn werkt begint vertelt hij de mensen over God en Gods nieuwe wereld. Jezus vertelt het goede nieuws doet wonderen en maakt zieken beter.

Tegelijk reageren de mensen uit Nazaret vol wantrouwen op hem. Waar heeft die dat allemaal vandaan? Hij is toch gewoon die timmerman? Ze geloven hem niet. Het heeft effect op Jezus. Hij kan er geen wonderen doen.

Maar hoe zou het zijn als je gelooft? Dat een timmerman Zoon van God kan zijn? KAn dan ook niet de bakkersvrouw dochter van God zijn? Kunnen jij en ik niet kinderen van God zijn? Gaat er niet een nieuwe wereld open?


 


Startdienst Bezinningsactie 2023

Vierhovenkerk

Zondag 26  februari, 15.00 uur
Voorgangers: ds. M.J. van Oordt en ds. R. Strengholt,

In de Bezinningsactie staan dit jaar de volgende doelen centraal:

Kledingbank De Buurvrouw, Syrische Christelijke Gemeenschap in Nederland en Moldavische Christelijke Hulp ( MCA) Lees meer

Vertegenwoordigers van de projecten zullen dan iets vertellen over de projecten.