Kerkdienst van zondag 26 april 2020 (via kerkomroep)

Zondag 26 april is de 2de zondag na Pasen. We zijn aangekomen bij Exodus 16: 28 – 17: 7. Het rooster van de Evangelisch-Lutherse Kerk kiest Johannes 10: 11-16. Volgens afspraak volgen wij beide roosters.
De goede herder die zijn leven geeft voor de schapen zien we al gesymboliseerd in Mozes die met gevaar voor eigen leven het volk Israël in de woestijn leidt. Ook Israël loopt gevaar als het water op dreigt te raken. Water en brood zijn noodzakelijke voedingsmiddelen. Het brood is door het manna gewaarborgd, het water komt uit de rots, bij de Horeb. Het onzekere leven in de woestijn wordt door de goede herder dragelijk. We proberen deze teksten vandaag te verstaan. Het is een te makkelijk verband om de oproep, met sabbat te blijven waar hij is (Exodus 16:27), te verbinden met deze tijd. Maar er zijn vast andere verbanden te vinden, die ons kunnen helpen.

Deze dienst wordt uitgezonden vanuit de Wipmolen.

  • Opmerking: Kerkomroep werkt niet goed samen met Google Chrome. U kunt beter een andere internetbrowser gebruiken, zoals Mozilla Firefox of Microsoft Edge.
  • Er is geen (nog) geen livestream met beeld vanuit de Wipmolen
  • Heeft u op zondagochtend moeite om de site van Kerkomroep te bereiken? Luister dan op een ander moment, als het minder druk is.
  • De liturgie kunt u hieronder vinden (schermversie), of download hier een printversie.
  • Materiaal voor de kinderen kun je vinden op hofkerk-delft.nl/jeugd/.