Songs & Clips: misschien vertelt God jou iets

Roeping wat is?  Sommige mensen weten heel duidelijk dat God tot hen spreekt, voor anderen is het veel moeilijker om Gos stem te verstaan.  In je eigen binnenkamer  en je hoeft daar niet schizofreen voor te zijn, hoor je soms verschillende, die je  van alles adviseren.

Het woord is aan

Acda en Munnik zingen van de stemmen de drank, die allemaal aan het woord willen komen. De stem van ambitie, de kinderstem, de stem van verslaving of van kritiek, van verrukking en van haast. De stemmen verdringen zich en soms laat je het maar toe, omdat je stilte van verdriet niet vertrouwt.

May God is trying to tell you something

The color purple vertelt het verhaal van zwarte vrouwen die in een door mannen gedomineerde samenleving hun positie ontdekken. Shug is de dochter van zwarte dominee. Zij is haar eigen weg gegaan en zingt in clubs.  Een zondige levensstijl volgens haar vader, die contact met haar verbroken heeft.
Als Shug op een dag weer zingt in een kroeg, horen ze de klanken van het koor in de kerk.  In een optocht trekken ze naar de kerk  waar Shugs vader staat te preken.  De spiritual die ze in de kerk zingen wordt overgenomen door Shug: “Maybe God is trying to tell you something.” Misschien wil God je iets vertellen.  Voor Shug is het een bede aan haar vader om haar te vergeven.  See daddy, sinners have a soul too.  ( Kijk pa zondaars hebben ook een hart) zegt Shug, terwijl ze elkaar in de armen sluiten.

U zegt dat ik

De stemmen van mensen om je heen, kunnen je klein maken. Zo klein dat je denkt dat je niets waard bent. Ze kunnen je eigen stem worden, als je geen tegen stemstem hoort.  Lauren Daigle bezingt in You Say, hoe zij de stem van God nodig heeft om te weten dat ze er mag zijn. In God vind haar ware identiteit

Jij zegt ik hou van jou
Zelfs als ik niks meer voel