Nog geen reacties

Songs en clips over engelen

Veel feesten en partijen worden door Dj’s afgesloten met Angels van Robbie Williams. Het lied gaat over onvoorwaardelijke liefde, als engel die over hem waakt. Zij houdt de wacht als zelfs als de liefde op lijkt te zijn (when love is dead) of als de pijn je teveel (my pain walks down a one way street)

In Ezechiel 37 wordt wordt gesproken hoe de botten door God weer tot leven komen. Robbie Williams lijkt dat beeld te kennen als hij zingt dat zijn beschermengel zijn botten nieuw leven inblaast (She breathes flesh to my bones)

In onderstaande clip van Alabama, bezingt de zanger zijn geloof dat engelen bestaan.  Ze laten ons zien hoe we mogen leven, ze leren ons hoe we kunnen delen en wijzen ons de weg van de liefde

They show us how to live
teach us how to give
to guide us with the light of love

In het wat overbekende en ook wel zoetige I have  have a dream van Abba, wordt een dream bezongen die richting geeft.  Het beeld is dat er engelen zijn, en dat wij mensen dat misschien ook kunnen zijn.

i believe in angels
something good in everything i see

In de bekende kerstfilm  It’s a wonderful life (1946) krijgt George Bailey (James Stewart) te zien hoe de wereld eruit zou zien zonder hem.  Hij heeft zijn hele leven voor anderen klaar gestaan ten koste van zichzelf.

Als hij op de brug staat om een sprong uit het leven te doen wordt hij gered door Clarence Odbody, een engel 2e klas, die nog niet zijn vleugels heeft verdiend. Pas wanneer Clarence George heeft laten zien dat elk van zijn kleien daden een wereld van verschil maakt. En Goerge besluit (verder) te willen leven rinkelt er een belletje aan de kerstboom, als teken dat een engel zijn vleugels heeft verdiend.