Nog geen reacties

Spetterend optreden bij Musical Jona

Zaterdag 14 september was het eindelijk zover. De Vliegende Speeldoos kwam naar Delft.  Ze speelden al een stukje van het verhaal van Jona, maar ze kwamen spelers tekort. Op de kinderen wilden helpen? Dat wilden de kinderen wel. Een middag lang hebben ze liedjes geoefend en geknutseld en uiteindelijk werden ze geschminkt en goed in de kleren gestoken voor het optreden.

Het was geweldig en het enthousiasme  straalde van de gezichten af. En tussendoor kregen ze het verhaal mee van een eigenwijze profeet die wilde weglopen van de taak waar God hem voor riep. Hij liep weg, werd overboord gegooid en opgeslokt door een grote vis.  En toe hij daaruit was, was hij blij dat hij leefde en ging hij naar Ninevé. Deze stad werd grappig maar ook realistisch neergezet, door allemaal mensen die liegen en bedriegen en al de vreemdelingen  in hun midden geld en kleren afhandig maakte. Behalve dan de kleren van Jona, want hij stonk een uur in de wind en rook naar vis. Toch wist Jona hen op andere gedachten te brengen.

Een hartelijke dank  gaat uit naar de ploeg van de Vliegende Speeldoos en naar de organisatie van de dag en alle mensen die geholpen hebben.

Jona tussen alle stoere zeelieden
Jona zwemt in de zee tussen de vissen

Bekijk ook het fotoalbum Musical Jona DE#devliegendespeeldoos