Stappen zetten voor het klimaat: pelgrims en petitie

Komende weken lopen dertig internationale pelgrims door Nederland om meer aandacht te vragen voor het klimaat. De aanleiding is de klimaattop van1 tot 12 november in Glasgow. De pelgrimstocht loopt van Polen waar een vorige klimaattop was naar Glasgow om daar een petitie aan te bieden.
De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door Groenekerken en Vastenactie omdat het belangrijk is juist als kerken te laten horen dat het tijd is stappen te zetten voor het klimaat. Wij van Fair& Groen Hofkerk staan er helemaal achter.

Zet een stap voor een beter klimaat

Als u net als wij zorgen hebt over het klimaat, kunt u de petitie ondertekenen die de pelgrims gaan aanbieden. Gebruik daarvoor de link onderaan dit artikel. Als u energie en tijd hebt, kunt u nog extra stappen doen. Elke etappe kunnen er mensen aansluiten bij de pelgrims.

Loop mee met Anneke en Wim

Op zondag 10 oktober is de grootste manifestatie en kunnen 300 mensen meedoen. De tocht loopt dan van Amsterdam Zuidoost in zo’n 25 kilometer naar Hoofddorp. Start en finish zijn goed te bereiken per OV. Anneke en Wim Helder lopen mee en starten om 9.45 uur. Als u ook mee wilt doen horen we dat graag.

Onderteken de petitie

U kunt natuurlijk ook stappen te zetten door uitsluitend de petitie te ondertekenen.

In de Hofkerk kunt ook de petitie ondertekenen.