
- GA NAAR KERKOMROEP VAN DEZE DIENST Audio
- GA NAAR YOUTUBE LIVE STREAM VAN DEZE DIENST beeld en audio
Stille week -Vespers
- Maandag 3 april 19:30 uur Hofkerk Download liturgie ma/di/wo
- Dinsdag 4 april 19:30 uur Hofkerk
- Woensdag 5 april 19:30 uur Hofkerk
Witte Donderdag
- Donderdag 6 april 19:30 uur Lutherse kerk Download liturgie donderdag
met Viering Heilig Avondmaal
Ds Taco Smit en ds. Caroline der Nederlanden
Goede Vrijdag
- Vrijdag 7 april 19:30 uur Hofkerk Download liturgie vrijdag
Ds. Fred van Helden
Stille zaterdag
- Zaterdag 8 april 19.00 uur Vierhovenkerk Livestream Kinderpaaswake in de vierhovenkerk
Kinderpaaswake o.l.v. Ds. David Knibbe - Zaterdag 8 april 21:30 uur Hofkerk Download liturgie zaterdag
Ds. Fred van Helden m.m.v. cantorijen van de Evangelisch Lutherse gemeente, Hofkerk en Vierhovenkerk o.l.v. Wim Loef
In de 40dagentijd hebben we het project van Bijbel Basics gevolgd: Wie? Wat? Waar! Wie is Jezus? Wat zegt hij? Wat doet hij? Wat zeggen de mensen om hem heen? En: wat is waar? Waar staat Jezus voor?
In de stille week trekken we de lijn van de 40dagentijd door.
In de Stille Week staat het lijden van Jezus centraal. Dat lijden is fysiek, psychisch en religieus. Het laat zien hoe mensen van hem af willen, hem alleen laten, niet in hem durven te geloven.
Jezus stelt daar tegenover zijn keus om ons nabij te zijn., om ons van dienst zijn, en met name de kleinsten, de armsten, de mensen die geen stem hebben. Hij is hen nabij. Hij voelt aan den lijve wat zij doormaken. In de hulpeloosheid, die Hij net als zij ervaren, stelt Jezus zijn vertrouwen op God en geeft Hij hoop op Gods nieuwe wereld. God laat niet de armen en wie gevangen is alleen. Hij zal hen bevrijden, zoals hij het volk dat tot slaven gemaakt was, bevrijdde.
In de beproevingen die een mens en die Hemzelf overkomen, gaat Jezus ons voor op een weg van weerloze overmacht, geweldloosheid en vergeving.
Op witte donderdag gedenken we hoe Jezus de maaltijd vierde met zijn vrienden. Het Pesachfeest van de uittocht van het volk uit de slavernij, betrekt Jezus op zichzelf. Hij is bereid zijn leven te geven om ons een nieuwe kans, een nieuw leven te geven.
Op goede vrijdag volgen we Jezus in zijn laatste uren. We doen dit door stil te staan bij kruiswegstaties, haltes op weg naar het kruis. We leggen dit jaar speciaal een verbinding tussen het lijden van de schepping en het lijden van Jezus. Kruisigen we nu niet de schepping?
Op stille zaterdag zijn er twee paaswakes.
In de Vierhovenkerk is er een paaswake voor kinderen. op hun nieveau Iedereen is welkom. Het speciale voor de kinderen is, is dat zij (na de paaswake) in de kerk blijven slapen en ’s morgens meehelpen aan het Paasontbijt.
In de Hofkerk is er een traditionele Paaswake viering, waarin we Bijbelverhalen lezen over hoe het Licht terug komt. Aan deze viering vol symboliek over schepping, bevrijding, terug keer uit de ballingschap en opstanding, verlenen de de cantorijen Lutherse kerk en Hofkerk en Vierhovenkerk haar medewerking.
Film in de stille week
Na de vesper op maandag kijken we naar de film ‘The boy who harnassed the wind’.
De film speelt zich af in Malawi en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De dertienjarige William Kamkwamba wordt van school gestuurd wanneer duidelijk wordt dat zijn ouders zijn studie niet meer kunnen betalen. Hij gaat echter niet bij de pakken neerzitten en droomt ervan een windmolen te bouwen zodat zijn dorp geen hongersnood lijdt. Met behulp van de fiets van zijn vader Trywell en kennis uit boeken gaat hij aan de slag.