Nog geen reacties

Training en Thee op Pastorale dag

Hoe ga je in gesprek met iemand die kort van stof is? Welke vragen stel je? Hoe ga je in op wat gezegd wordt.

Op de pastorale middag oefenden we dit. Bij één oefening werden de bezochte en bezoeker door een hulplijn achter hen ingefluisterd, wat zij misschien zouden kunnen vragen of zeggen. Het was boeiend om te zien hoe een gesprek zich kan ontwikkelen verschillende richtingen op. Het was ook goed om te beseffen, dat er eigenlijk niet zo gauw iets fout kan gaan, zolang je dingen maar bespreekbaar maakt.

Handvatten in een gesprek

Arianne Lodder, ouderennetwerker begeleidde ons deze middag op kundige wijze. Het doel was om deze middag de contactpersonen enige handvatten aan te reiken om op het spoor te komen van wat iemand bezighoudt, welk netwerk iemand heeft en of er behoefte is dit te vergroten. Als dat laatste het geval is, is er een heel handig boekje samengesteld met alle ontmoetingsmomenten in onze wijk, spel- en bewegingsplekken in de kerk(en) en en bij sociaal maatschappelijke organisaties.  Lees meer >> Activiteitengids voor Senioren

High Tea

De middag werd afgesloten met een High Tea met allerlei lekkers; hartig en zoet. Met dank aan Barbera de Zwart, haar man en dochter, en Tineke de Zwart.

Bekijk fotoalbum Pastorale dag 2019 High Tea

Barbara schenkt thee in

Genieten van de High Tea