Nog geen reacties

Uit 60 jaar Hofkerk

‘Ik zie ons nog met onze witte truitjes de kerk in lopen. De grootste voorop en dan steeds kleiner. En de tweede in de rij mocht de tamboerijn slaan.’ Annelies Peterse vertelt over het kinderkoortje waar ze op zat toen een jaar of tien was. ‘Ik zat op blokfluitles van Bep Geevers en Sonja Nowee. Dan ging ik op zaterdag naar de Buitenwatersloot.En bij een doopdienst liepen we dan in twee rijtjes en degeen die de baby droeg liep er tussen in. Foto’s zijn er niet van, dat mocht toen niet in de kerk. Bep Geevers speelde orgel en in kinderorkest zaten verschillende soorten blokfluiten.

Nel Zonneveld heeft heel wat geschiedenis in de Hofkerk zitten. Ze hielp o.a. mee met de broodmaaltijden. Haar zoon vond in haar huis een doos met ‘Hofkerk’ erop, in de doos zaten theelepeltjes van de Sionskerk.

Petra van der Ende herinnert zich dat ze met haar man de bandrecorder wegbracht. ‘Nee, niet de bandjes maar de hele recorder. Ik legde hem dat onderop de kinderwagen.’

Nog meer verhalen …

In de komende maanden willen we verhalen naar boven halen uit 60 jaar Hofkerk. Dat mag zijn van de bouw, de dominees, de kosters, Inside-out, de vrouwenvereniging, de 55+club, de maaltijden, de samenvoegingen van de kerken, bijzondere kerkleden, muziek, de kerkinrichting, of uit het recente verleden etc, etc.
Heeft u verhalen, of weet u mensen met verhalen? Heeft u foto’s, knipsels of ander materiaal? Laat het weten! Annelies Peterse, Tineke de Zwart en Fred van Helden favanhelden@gmail.com 0630221990