Nog geen reacties

Uit diepte roep ik tot U

Woensdag
12 april 2017

Hoe diep kan het gaan? Hoe donker kan je leven zijn? Kan het zo donker zijn, dat je geen lichtpuntjes meer ziet? En wat doe je dan? Tot wie keer je je?

Twee verhalen lezen we op de derde dag van de stille week. Het zijn verhalen over mensen die in de donkerste periode van hun leven zijn aanbeland. Dieper dan wat er nu gebeurt, kunnen zij niet gaan.

Jona is vanaf het schip in de woedende zee gejonast. Hij wordt opgeslokt door een vis. Dieper kan hij niet zinken. Drie dagen zit hij in de vis. Hij is de dood nabij. Op de derde dag keert hij zich tot God in een gebed. Vanuit de dood, richt hij zich tot God. Hij is overtuigd dat God hem levend uit de dood omhoog trekt. Het is de Heer, die redt.

Op het meeste donkere moment van zijn leven, zoekt Jezus de stilte op. Hij zoekt de rust, maar binnen in hem stormt het. Hij weet wat hem te wachten staat aan pijn en lijden. Hij weet dat Hij zal sterven. In doodsangst keert Hij zich tot God. Vader, als het mogelijk is, laat deze beker dan aan mij voorbijgaan. Hij geeft zich over aan God, hij vertrouwt zichzelf toe aan God. Maar laat het niet gebeuren zoals ik het wil, maar laat het gebeuren zoals U het wil.

In de diepste periode van hun leven, keren Jona en Jezus zich tot God en vertrouwen ze zich toe aan Hem

Durft u zich in de moeilijkste momenten van uw leven toe te vertrouwen aan God?