Nog geen reacties

Vakantie voor ouderen mét of zonder beperking

Graag brengt de diaconie verschillende vakanties onder de aandachjt voor ouderen met of zonder beperking.

Stichting SIV

Is het voor u, door een lichamelijke beperking, moeilijk om op vakantie te gaan? Dan is een vakantie met Stichting SIV wellicht iets voor u. Op vakantie heeft een mens de kans te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Ook kunt u nieuwe kennissen maken en genieten van de aandacht en gezelligheid. Stichting SIV heeft al meer dan 50 ervaring in het organiseren van groepsvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Daar zijn we uiteraard ontzettend trots op!

Gasten op de eerste plaats
We merken soms dat mensen denken dat hun handicap te zwaar is om deel te nemen aan een vakantieweek. Dit is vrijwel nooit het geval. De enige eis die wij aan onze gasten moeten stellen is dat zij geen infuus of kunstmatige beademing nodig hebben.

Partner of begeleider
Wanneer u dagelijks verzorgd wordt door uw partner of een familielid kan het prettig zijn voor deze verzorgende om een weekje “vrij” te zijn. Maar als u in een verpleeghuis woont kan het juist fijn zijn om met uw partner een weekje op vakantie te gaan. Bij ons is dit natuurlijk mogelijk. U kunt uiteraard ook met een familielid of met een goede vriend of vriendin boeken.

Lees meer op de site www.stichting-siv.nl

Het Vakantiebureau

Het vakantiebureau organiseert bijna 60 jaar vakantieweken in Nederland voor circa 2500 vakantiegasten.
Het vakantiebureau.nl is specialist in senioren vakanties en zorgvakanties. De zorgvakanties zijn begeleide vakanties voor mensen die in het dagelijks leven zorg of begeleiding nodig hebben. Zo’n 1.500 vrijwilligers per jaar maken deze vakanties mogelijk. De vakanties staan bekend om hun goede sfeer, de ruimte die men als individu krijgt binnen de groep en het bijzondere contact tussen gast en vrijwilliger.

Lees meer op de site www.hetvakantiebureau.nl