Veel speelgoed voor speelgoedbank

‘Ik had niet gedacht dat er zoveel speelgoed en ook heel veel mooie speelgoed zou worden ingezameld.’ vertelde Cees van der Sluys over de inzameling van speelgoed voor de speelgoedbank op 2 april in de Hofkerk. Hij had gerekend op een paar dozen. Het werden 2 tafels vol en dan nog een paar zakken met knuffels.  Hans Nieuwpoort (secretaris van de speelgoedbank) was ook verrast. Zijn auto zat helemaal vol. Piet Reedijk (voorzitter) moest ook langskomen om de rest van de speelgoed op te halen. Met veel passen en meten lukte het.

‘Met de komst van Ukraine vluchtelingen, meer drukte in onze “Speelgoedwinkel Zonder Kassa in Delftstede en maandelijkse speelgoedbuffettafels in de Vierhovenkerk voor kinderen uit Eritrea en Syrië is extra speelgoed zeer welkom.’ aldus Hans Nieuwpoort. Dat het speelgoed een bestemming krijgt meldde Henny Melis. ‘Zaterdag zijn Hans Nieuwpoort en Piet Reedijk in de Vierhovenkerk om  aan ongeveer 100 Syrische en Eritrese kinderen cadeautjes uit te delen. Prachtig speelgoed. Ze waren er reuze blij mee.

Nieuwpoort ‘Alle kinderen worden blij van speelgoed en onze doelgroep, kinderen onder de armoede grens, hebben dat extra speelgoed hard nodig. De kinderen worden niet alleen blijer van speelgoed maar ook wijzer. Hartverwarmend te zien dat kinderen maar ook hun ouders dankbaar tonen na het uitzoeken van speelgoed. Dit alles geeft een diepe motivatie aan alle vrijwilligers van de Speelgoedbank. Nogmaals willen wij alle mensen van de Hofkerk bedanken voor hun inspanning en ingeleverde speelgoed.’

Lees meer over de Speelgoedbank de doelen van de Bezinningsactie

Luister ook zaterdag 9 april van 12-13.00u -naar Cees van Sluys op Kerk in Delft Radio op Omroep Delft  Ether: 106.3 FM,  Digitaal op de kabel,  DAB+ 9-B www.omroepdelft.nl/radio