Nog geen reacties

Verslag studiereis ds. der Nederlanden naar Israël

In het kader van de permanente educatie is ds. Caroline der Nederlanden van 20 januari t/m 31 januari op studiereis naar Israël geweest.

Tijdens deze studiereis met als titel ‘Onopgeefbaar verbonden?’ gaat zij samen met nog  andere predikanten op zoek naar de aard van de relatie tussen het jodendom en het christendom. De groep waarin zij is ingedeeld is ‘conflict en verzoening’. Daarbij wordt vooral gekeken naar de Palestijnse kwestie en de positie van Israël in het Midden Oosten. Tegelijkertijd zullen ze ook van nabij meemaken de joodse manier van geloven en leven.

In de 10 dagen bezoeken ze o.a. Nes Ammim, Capernaum, Givat Haviva, een Joods-Arabisch instituut voor Vredeseducatie, Jeruzalem, ontmoeten ze Israëlische en Palestijnse studenten en nog veel meer.

Van de studiereis wordt een blog bijgehouden die u u volgen via deze link >> https://www.pthu.nl/PAO_PThU/studiereizen/Blogs-studiereizen/predikantenreis-israel-2020/

Zinnige dinsdagavond

Tijdens de zinnige dinsdagavond 11 februari 19.30u. in de Hofkerk zal ds. Caroline der Nederlanden verslag doen van de reis.