Nog geen reacties

Voorzanger en gemeentzangproject

‘Ik vind het zo jammer dat we niet kunnen zingen in de dienst.’ ‘Het is wel een beetje kaal.’ Zijn zo een paar reacties die je hoort bij bij de kerkdiensten in coronatijd.. Al begint het ook te wennen hoe de diensten nu zijn met opnames, die eerder zijn ingezongen of met liedteksten die worden voorgelezenonder zacht orgelspel.  Al met al is wel één ding duidelijk: Zingen is een belangrijk onderdeel van de vieringen. En dat wordt er gemist.

Wat doen je daaraan? In de komende tijd willen. doorgaan met het gemeentezangproject.; zo kunnen gemeenteleden meedoen ook al kom je niet in de kerk. We nemen liederen van de voren op onder muzikale begeleiding door leden van de muziekgroep.

Daarnaast willen we het gemeentezangproject daarom uitbreiden. We vinden het verantwoord om een klein aantal mensen (max. 4 personen) de liederen  ‘live’  te  laten zingen. Dit zal ongetwijfeld de beleving van de aanwezigen in de viering doen groeien.

Meedoen met zingen?

Houdt u van zingen, en wilt u graag meewerken aan dit gemeentezangproject door in de vieringen te zingen, dan kunt u zich aanmelden bij Caroline der Nederlanden. (csdernederlanden@gmail.com 06 12666079) Praktisch houdt het in, dat u de liederen thuis doorneemt, en als het nodig is zondagochtend om 9.00 uur in de kerk de liederen met de organist/pianist doorneemt.