Nog geen reacties

We hebben elkaar nodig om te geloven

Geloven is niet enkel een individuele bezigheid. Natuurlijk kun je je persoonlijke geloofsbeleving hebben. Maar door contact met anderen wordt je geloof geopend. Een gemeenschap als de kerk geeft je – als het goed is – ruimte om thuis te horen met al je tekortkomingen en fouten je geloof en je twijfel. Je mag er zijn wie je bent.

De gemeenschap heeft een zorgend karakter. Er wordt naar je omgekeken door mensen, die je misschien niet eens zo goed kent maar zich wel verbonden met je weten. Omdat je ook hoort bij die volgelingen van Jezus.

Daarnaast daagt de gemeenschap je uit om zelf je geloof woorden én handen en voeten te geven. Een geloof om geleefd te worden. De gemeenschap met de daarbij behorende ontmoeting en het contact zijn dus van groot belang voor ons samenleven.

In coronatijd is juist de ontmoeting onder druk komen te staan. Uit eigen veiligheid blijven mensen thuis. Sommigen ontmoeten elkaar elkaar via internet. Er is een gat ontstaan in de gemeenschap tussen mensen die via de kerkdiensten en ontmoetingsmomenten in de kerk meeleven en de mensen die thuis blijven. In de gemeente willen we met elkaar verbonden blijven en we zoeken creatief naar mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven.

Wij willen samen met u zoeken naar manier om veilig de ontmoetingen in de kerk  weer op te starten en om contact met elkaar te maken en te houden. Want een gemeenschap is van belang voor ons geloven.