Nog geen reacties

Week van de ontmoeting geeft mogelijkheden om eenzaamheid te bestrijden

Met de mooie toneelstuk Ongezien werd donderdag 6 oktober de week van de ontmoeting afgesloten.

De voorstelling Ongezien gespeeld door buurtbewoners uit Leidschendam-Voorburg en Dan Haag laat eenzaamheid zien in haar verschillende facetten, gedestilleerd uit de persoonlijke verhalen van de speler en verwerkt door regisseur Sylvia Bos.

Zo is er de het gevoel van gekooid leven in een slecht huwelijk, de moeite rond inburgering, liefdesverdriet, het afwimpelen van afspraken omdat je geen geld hebt, het gezaag aan oude bomen, of aan de stoelpoten van je moeder. De scène waren heel herkenbaar m.n. het omgaan met digitale apparaten, terwijl de hulpverleners toekijken.

Wethouder Joëlle Gooijer benadrukte hoezeer het het van belang is om aandacht te besteden aan eenzaamheid.  En noemde dat eenzaamheid zich ook afspeelt onder studenten.

In de week van de ontmoeting  lieten veel partners in de coalitie Eén tegen eenzaamheid Delft lieten zien hoe zij een bijdrage leveren aan het tegengaan van eenzaamheid. En wandeling of een koffieochtend die vaak wekelijks te bezoeken is.

In de bibliotheek OPEN  en in de Voorhof werd het Informatie Digitale Overheid (IDO) geopend. Je wordt gratis geholpen  met vragen over  DigiD, Belastingen, zorg, wrrk of uitkering, studiefinanciering, rijbewijs AOW of inburgering

Tijdens de infomarkt in de Hoven werden niet alleen folders uitgedeeld maar mensen ook direct geholpen.

Bekijk het fotoalbum Week van de ontmoeting 2022

 

Tijdens de Infomarkt worden mensen direct geholpen. Hier bij Humanitas of Delft voor Elkaar
Roodkapje in coronatijd: De wolf is eenzaam in het bos, omdat oma verhuist
Wethouder Joëlle Gooijer benadrukt dat we samen tegen eenzaamheid moeten strijden
Stadsdiakonaat biedt hulp bij klussen en heeft een bezoekdienst. De Kerken hebben inloopochtenden en wandelingen