Nog geen reacties

Week van de ontmoeting

Delftse instellingen organiseren samen met de gemeente van 1 t/m 7 oktober ‘De week van de ontmoeting’ in het kader van de landelijke campagne Eén tegen eenzaamheid. In deze week bieden zij diverse activiteiten aan om mensen met elkaar in contact te brengen. Zo leveren ze een bijdrage aan de verbondenheid onder en tussen Delftenaren. U bent van harte welkom. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Donderdag 1 oktober

Van 14.00 tot 15.30 uur: wandeling gaat door natuurgebied Kerkpolder/Tanthof. Verzamelen om 13.45 uur bij zwembad Kerkpolder aan de Kerkpolderweg 8. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze ongeveer anderhalf uur in een normaal tempo kunnen wandelen. Aanmelden per email via lpersoon@ziggo.nl, of bel 015 212 42 89.

Vrijdag 2 oktober

Van 09.45 – 10.45 en van 11.00 – 12.00 uur: in de commissiezaal van het stadhuis aan de Markt zijn er informatiebijeenkomsten over de Compaan-tablet en de telefooncirkel van Humanitas. Een telefooncirkel is een dagelijks belrondje langs acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger van Humanitas is het begin- en eindpunt van de cirkel. De vrijwilliger belt een deelnemer en die belt de volgende op de lijst en zo verder. Als iemand geen gehoor krijgt, kan de vrijwilliger actie ondernemen. Er is plek voor nieuwe deelnemers en vrijwilligers voor een telefooncirkel.
Ook zijn er nog Compaan-tablets beschikbaar. De Compaan is een tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen. Zij kunnen die voor een half jaar gratis gebruiken. Met behulp van de Compaan kunnen ouderen onder meer communiceren met familie en vrienden, internetten, beeldbellen, foto’s en video’s delen en berichten sturen. Allemaal binnen een veilige en besloten omgeving. Aanmelden kan bij Mieke Timmerman, via mieketimmerman@humanitasdelft.nl, telefoon 06 2301 2529. Geef daarbij aan of u zich aanmeldt voor de eerste of de tweede bijeenkomst.

Zaterdag 3 oktober

Tussen 10.00 – 16.00 uur: doe een ritje in de riksja. U wordt opgehaald op een plek in Delft die u zelf mag bepalen en u wordt daar ook weer afgezet. De rit duurt ongeveer een uur. Let op: vanwege corona kan alleen een tweede passagier mee, als die tot hetzelfde huishouden behoort, of als u en de tweede passagier mondkapjes dragen. Aanmelden kan via: delfland@fietsenallejaren.nl. Vermeld daarbij uw naam en eventueel die van de tweede passagier, de plaats en het tijdstip van ophalen en uw telefoonnummer en e-mailadres.

Woensdag 7 oktober

Van 10.00 – 11.30 uur: wandelen door de Delftse Hout. Verzamelen om 9.45 uur bij De Schaapskooi aan de Korftlaan 3. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze ongeveer anderhalf uur in een normaal tempo kunnen wandelen. Aanmelden per email via lpersoon@ziggo.nl, of bel 015 212 42 89.

Ontmoeten op veilige afstand

Bij de verschillende activiteiten wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen. Er wordt voldoende ruimte gecreëerd om 1½ meter afstand te houden. Kom niet als u klachten heeft, of als iemand in uw omgeving klachten heeft. Ontsmet uw handen bij binnenkomst en houd 1,5 meter afstand. Let op: vanwege corona dient u zich vooraf aan te melden voor de activiteiten.

Wie organiseren de week van de ontmoeting?

De week van de ontmoeting is een initiatief van de coalitie Eén tegen Eenzaamheid (maatschappelijke organisaties en ondernemers die met elkaar voor meer verbinding en verbondenheid in Delft willen zorgen.) De organisaties zijn o.a. Delft voor Elkaar, Humanitas, ZEL, SSBO, Pieter van Foreest, Protestantse Gemeente Delft en de gemeente Delft.

Lees ook >> 1-8 okt Week van de ontmoeting