Nog geen reacties

Wereld Alzheimerdag

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Jong en oud’. Elk jaar wordt door de Alzheimerafdeling – in samenwerking met de zorg- en welzijnsinstellingen van onze gemeente – aandacht gevraagd voor het groeiend aantal mensen met dementie, van wie het overgrote deel ook in ons dorp zelfstandig, thuis woont. In Delft en omgeving wordt het volgende georganiseerd.

Online Alzheimer café

Zondag 20 september van 14:00 – 15:30 uur organiseert Alzheimer Nederland in het kader van Wereld Alzheimer Dag een landelijk, online Alzheimer Café – LIVE! Voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere geïnteresseerden. Meld je direct aan (gratis). Let op: vooraf aanmelden is nodig. Lees meer >> Online Alzheimer café

Sociaal Makelaar Leo Schol

Leo Schol en als Sociaal Makelaar bij Delft voor Elkaar. De sociaal makelaar begeleidt personen waar een vermoeden is van dementie, of waarbij de diagnose dementie net is gesteld. Hij gaat samen met die persoon kijken waar zijn of haar passie ligt en zoekt bijpassend vrijwilligerswerk. De Sociaal makelaar blijft in beeld voor de persoon met dementie. In het begin gaat hij mee naar het vrijwilligerswerk. Zo nodig werft hij een vrijwilliger die de persoon met dementie kan begeleiden. Daarnaast geeft de sociaal makelaar op het vrijwilligerswerk informatie, zoals hoe om te gaan met mensen met dementie.

“Ik ontmoet ik u graag! Waarom? Ik vind het belangrijk dat ook mensen met dementie actief blijven en wil u daarom helpen bij het vinden van activiteiten en vrijwilligerswerk. Passend bij uw passie. Dat doe ik door samen met u te kijken naar organisaties en bedrijven waar men u écht iets kan bieden en waar uw hulp als vrijwilliger tegelijkertijd zeer gewenst is. U kunt bij mij terecht voor advies, inspiratie en begeleiding.” T: 06 47 54 47 09 E: l.schol@participedelft.nu https://www.delftvoorelkaar.nl/sociaal-makelaar-delft-voor-elkaar/

Aandacht op scholen

Vertegenwoordigers van Zorg- en Welzijnsorganisaties in het Westland en Alzheimer Delft Westland Oostland brengen dementie onder de aandacht op de basisscholen in het Westland. op de basisscholen in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw aan de onderbouw een boekje voorlezen: “Oma’s hoofd is versleten” van Marieke van Ditshuizen.