Nog geen reacties

Wil jij helpen met monumentendag?

Zingend en swingend programma

Zaterdag 14 september is de jaarlijkse Open Monumentendag met als thema ‘Plekken van plezier’. Natúúrlijk horen daar de Oude en Nieuwe Kerk bij. Net als voorgaande jaren zijn beide kerken gratis toegankelijk voor publiek (alleen voor de toren van de Nieuwe Kerk is er entreegeld). En er is in beide gebouwen een ‘swingend en zingend’ programma, met veel muziek, koffie en thee, gratis rondleidingen en een knutselhoek voor de kinderen.  Bekijk hier  het hele programma Monumentendag ‘swingt en zingt’ in Oude en Nieuwe Kerk

Wil jij helpen op Monumentendag?

Voor Open Monumentendag in de Oude en Nieuwe Kerk zijn nog verschillende vrijwilligers nodig om de invulling van de dag mogelijk te maken. U kunt op een van de volgende manieren uw steentje bijdragen, al is het maar voor een of twee uur:

  • de lectuurkraam in de Nieuwe Kerk bemensen (middag)
  • meehelpen bij de knutseltafel voor kinderen in de Nieuwe Kerk (middag)
  • bezoekers tellen bij de ingang van de kerk
  • koffie schenken van 15.00 – 17.00 u.

Aanmelden kan bij René Strengholt, rene.strengholt@gmail.com, 015 – 8804887

Wil jij bakken?

Tijdens Open Monumentendag op 14 september willen we in de Oude Kerk cake en koek + koffie verkopen voor Interkerkelijk Diaconaal Centrum de Jessehof in Delft. U kunt helpen door thuis iets lekker te bakken en het zaterdagochtend vanaf 10.00 u te brengen naar de Oude Kerk. Zou u het willen doorgeven als u van plan bent wat te bakken? Graag doorgeven aan: René Strengholt, rene.strengholt@gmail.com, 015-8804887. Als u het liever eerder brengt, bijv. op vrijdag, neem dan even contact op.

Zing jij mee? 

Tijdens Monumentendag is er van 15.00 tot 16.45 uur in de Oude Kerk gelegenheid om samen kerkelijke liederen te zingen onder begeleiding van Peter Rodenburg op het orgel. Het zou mooi zijn als er wat volume is, want zien zingen doet zingen. Ook kunnen we daarmee laten zien dat de Oude Kerk in gebruik is door een levende gemeente. Daarom van harte uitgenodigd om mee te zingen!