Nog geen reacties

Zijn dromen bedrog?

Zondag 23 september

Voorganger: Ds. Marco Visser

Zondag 23 september  eindigt de Vredesweek. Een gevleugeld woord is dat we blijven dromen van vrede. Maar wat houdt dat dromen in? Jozef is een meesterdromer. In Egypte aangekomen en na zijn werkzaamheden bij Potifar en dienst vrouw  belandt hij in de gevangenis. In de gevangenis legt Jozef de dromen uit van de wijnschenker en de bakker. Jozef zegt tegen de schenker en de bakker: ‘Alleen God weet wat dromen betekenen (40:8 en 41:16).’ Hij vervolgt: ‘Maar vertel mij eens jullie dromen’ en duidt ze vervolgens. Jozef is als een Daniel die vele eeuwen later dromen uitlegt aan Nebukadnezar. De extra handicap is dat Daniel moet aangeven wat de droom van de koning is (Dan. 2:19). In het Nieuwe Testament krijgen de wijzen uit het Oosten een droom van God (Matt 2:12). Petrus kreeg een droom over reine en onreine dieren (Hand 10:10). In Handelingen 2:17 wordt Joel 2:28 geciteerd: ‘Als het eind van de tijd dichtbij is, zal Ik mijn Geest geven aan de mensen, aan mannen en vrouwen, aan oude en jonge mensen. Dan zullen ze dromen krijgen en als profeten spreken. Ja, Ik zal mijn Geest geven aan alle mensen die mij dienen. Dan zullen zij mijn boodschap bekend maken.’