Nog geen reacties

Zinnige wandeling doet wijk herleven

Leerzame wandeling door de wijken rond de Hofkerk

Onder een dreigende hemel vertrok op 6 september een groepje wandelaars van de Hofkerk. Het was het begin van een leerzame wandeling o.l.v. Willem Annema, die voerde door de wijken rond de Hofkerk. Willem had gedegen onderzoek gedaan en wist allerlei wetenswaardigheden te vertellen over de wijk Hof van Delft en het Agnethapark.

Zo werden de huizen rond de Hofkerk gebouwd vlak voor en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, rond 1940. De Pastoor van Arskerk is gebouwd in de tijd van de Wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog in een ontwerp naar de Bossche School, waarbij bij de bouw (cirkel, vierkant en rechthoeken) een getalsmatige verhouding werd aangehouden.  Langs de Albert Heijn, waar vroeger de gereformeerde Open Hof kerk stond, bracht de wandeling ons in het Agnethapark. Deze geelgroene huizen zijn gebouwd door de voorman van de Gistfabriek, van Marken, om het personeel te huisvesten. Zelfs een supermarkt en een kapper zijn er vroeger geweest, zo konden mensen die in deze wijken hadden gewoond, vertellen.

Voormalige supermarkt Agnetaparkt

Na anderhalf uur keerden wij terug in de Hofkerk voor een kopje koffie en thee. Veel kennis rijker. En vlak voordat de druppels begonnen te vallen! Hierbij willen wij Willem Annema nogmaals bedanken voor zijn geweldige voorbereiding en rondleiding.