Nog geen reacties

Zoeken=vinden inde zoekdienst 1 maart

Het thema van de zoekdienst van 1 maart is zoeken=vinden?
Veel mensen zijn op zoek naar meer, naar leven met meer diepgang, meer vervulling, meer harmonie. Jezus zei ooit: ‘Zoek en je zult vinden.’ Maar wat valt er te vinden op onze spirituele zoektocht? Is ons zoeken ooit klaar, dat je kan zeggen: ik ben gearriveerd, ik hoef niet meer open te staan? Of blijft het: ‘I still haven’t found what I’m looking for?’
In de zoekdienst van 1 maart lezen we een verhaal over een man die in de nacht in gesprek gaat met Jezus. Hij wil ontdekken wat Jezus voor zijn spirituele zoektocht kan betekenen. Jezus zet zijn zoeken in een ander licht: belangrijker dan jouw zoeken naar God is Gods zoeken naar jou. En de vraag is dan: laat je je door Hem vinden? Sta je daarvoor open? Wat kunnen we met dit perspectief in onze zoektocht? Daar gaan we met elkaar naar op zoek in deze echte zoek-dienst over zoeken, vinden en gevonden worden.

De dienst wordt geleid door René Strengholt, missionair werker van de Protestantse gemeente. De zoekdienst wordt gehouden in de kapel van de Oude Kerk en begint om 13.00 uur. Om 12.30 uur gaat de kerk open en staan er broodjes, koffie en thee klaar.