Nog geen reacties

ZWO collecte Mothers Union 6 feb

Zondag 6 februari wordt in de wijkgemeenten Immanuel, Hof van Delft en Vierhoven gecollecteerd voor vrouwen in Noord-Oeganda. Door de coronacrisis zijn hun omstandigheden in veel gevallen verslechterd. De Mothers Union wil de komende tijd daarom weer volop investeren in hulp en trainingen.

Trainingen over erfrecht voor vrouwen

Er is grote belangstelling voor workshops over de positie van vrouwen bij erfrecht. Hoewel vrouwen volgens de wet in Oeganda bezit en grond kunnen erven van familie of hun overleden echtgenoot, is de realiteit vaak anders. Weduwen moeten nog vaak opboksen tegen de familie van hun overleden echtgenoot. Op dit punt heeft de Mothers Union nog veel werk te doen.

Vooruitgang voor het hele dorp

In het huidige programma dat u via Kerk in Actie kunt steunen, biedt de Mothers Union in negen verschillende dorpen hulp aan dertig (alleenstaande) vrouwen en jongeren. Het zou nog mooier zijn als die steun het hele dorp ten goede komt. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn om zo meer mensen in afgelegen dorpen een betere toekomst te bieden.

Collecte in kerken op 6 februari

Moeders zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Met steun van Kerk in Actie helpt de vrouwenbond van de Oegandese kerk vrouwen hoe ze hun leven en dat van hun kinderen kunnen verbeteren. Door hen betere landbouwtechnieken aan te leren, kunnen ze meer verdienen en door het bespreken van hun problemen staan ze er niet langer alleen voor. Zo worden kwetsbare vrouwen en gezinnen sterk. Op zondag 6 februari wordt in de wijkgemeenten Immanuel, Hof van Delft en Vierhoven gecollecteerd voor dit belangrijke werk.

Direct doneren voor dit werk in Oeganda

ZWO-commissies Immanuel, Hof van Delft en Vierhoven