Wijkgemeente: samen zoeken, ontmoeten en inspireren

We geven om wie je bent, dagen je uit en geven je inspiratie. Samen zoeken naar waar God leeft en waar we de ander kunnen ontmoeten. Geïnspireerd door Bijbelse verhalen over God, die niet ver is, en over Jezus, die zich het lot van de zwaksten aantrekt.

God laat zich op vele manieren vinden. In de Bijbel, in elkaar, in kunst en muziek. We bieden daarom verschillende vormen van beleving. Eigentijds én vertrouwd. Zoals in de viering op zondag, tijdens de koffie erna, in gesprekskringen, bij muziek- en zanggroepen en bij projecten als The Passion Delft en de Top2000-dienst. Daarnaast willen we werken aan een wereld naar Gods beeld. Waar armoede, ziekte en onrecht verdwenen zijn. Waar bewust leven en ‘fair trade’ gewoon zijn. Voor de buurt zijn we een luisterend oor en een helpende hand, daar waar mensen samenkomen of eenzaam zijn, waar vreugde heerst of verdriet.

Samen oplopen in gesprekskringen, tijdens open ochtenden of maaltijden. Samen ruimte geven aan jongeren en luisteren naar hun eigentijdse vragen. Samen een vertrouwde plek bieden aan ouderen en leren van hun wijsheid. We bieden ruimte om jezelf te zijn, om je handen uit de mouwen te steken, om God en jezelf te zoeken en te vinden. Voel je thuis, wie je bent of wat je ook meedraagt!

Protestantse Gemeente Delft

De wijkgemeente Hof van Delft is onderdeel van de Protestantse Gemeente Delft.

Samenwerking met de wijkgemeenten Immanuel en Vierhoven

Op zondag 16 april 2023 is de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de wijkgemeenten Hof van Delft, Immanuel en Vierhoven. Het samenwerkingsverband, onder de naam HI4 (spreek uit als highfour), is onderdeel van de Protestantse Gemeente te Delft. Samen vormen we met de wijkgemeenten Immanuel en Vierhoven één Gemeenschappelijke Wijkkerkenraad (GWK).

Hieronder vindt u de getekende documenten van HI4 samen met het beleidsplan en de toelichtingen:

Meer informatie over de samenwerking met de wijkgemeenten Immanuel en Vierhoven kunt u vinden op hi4delft.nl.

Evangelisch-Lutherse Gemeente

In juni 2024 is de Evangelisch-Lutherse Gemeente Delft samengegaan met de Protestantse Gemeente Delft. Lutheranen zijn opgenomen in de wijkgemeente Hof van Delft. In diensten en activiteiten zal het Lutherse geluid blijven klinken.

Predikanten

De predikanten zijn actief in alle wijkgemeenten van het HI4-samenwerkingsverband. U kunt hier de contactgegevens vinden van de predikanten.